eHealth in Beweging presentaties zijn nu beschikbaar


Boeiende sprekers en een zeer betrokken publiek bij een actueel onderwerp: e-health. De door het Kenniscentrum en Games [4Therapy] op 20 mei georganiseerde middag ?E-health in beweging? was een succes.

Enkele inspirerende citaten die voorbij kwamen:

“Jongeren vinden therapeutische games saai en haken af.” – Rutger Engels (Trimbos-instituut)

“Game ontwikkelen? Betrek alle relevante partijen, dus ook kinderen en ouders.” – Ben Schouten (Hogeschool van Amsterdam)

“Behandelaren en game-ontwikkelaars mogen nooit op elkaars stoel gaan zitten.” -Anne Wetsels (Mondriaan Kinderen en Jeugdigen)

Daarnaast toonden studenten van Fontys Eindhoven een dagboek-achtige applicatie op basis van het 5G-schema, riep Jeroen B?chli op tot meer samenwerking om de kwaliteit van e-health-toepassingen te verhogen (en gaf een?preview?van de website die dat moet gaan faciliteren) en vertelde Ewa Brand over de ontwikkeling van een serious game die kinderen met autisme helpt bij de overgang naar de middelbare school.

U kunt de presentaties bekijken:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *